SHIBA INUWat meer info over afkomst, kleuren en verzorging

https://www.shibainu.be/wp-content/uploads/2019/07/hero_image_10.png

Afkomst

De Shiba Inu is een rashond afkomstig uit Japan. Hij valt onder de kleine rassen en behoort tot de keesachtigen en oertypen (voorheen kees- en poolhonden). De grotere neef van hem is de Akita, deze is ook bekender. De Shiba is de kleinste in deze "spits"-ras. Er zijn dan ook nog vier middenslagtypes van hetzelfde ras, namelijk de Shikoku, de Kishu, de Hokkaido en de Kai.

Kleuren

De Shiba Inu kunnen volgens sommige bronnen voor komen in vier kleuren namelijk Rood Sesam, Black and Tan, Rood en Wit en volgens andere bronnen uit acht kleuren (rood, peper-en-zout, rood-gepeperd, zwart-gepeperd, zwart, zwart-bruin, gestroomd of wit).

Verzorging

Op de witte kleur na moeten alle Shiba Inu kleuren een "urajiro" hebben. Dit is een witte aftekening aan de snuit, wangen, hals, onderkant van de borst en de onderkant van de staart. Sommige Shiba Inu's hebben ook wit aan de binnenkant van de poten en dat is ook toegestaan.

Zoals reeds beschreven heeft de Shiba Inu heeft twee vachten; een zachte ondervacht en een wat stugge bovenvacht. De vacht is gemakkelijk in de verzorging. De Shiba Inu verliest meestal tweemaal per jaar zijn ondervacht. In deze periode verliezen ze razendsnel heel veel haar tegelijk en moet hij een paar keer goed geborsteld worden tot de onderwol er uit is. De Shiba Inu lijkt dan gelijk heel iel en vodderig maar binnen een paar weken ziet hij er weer prachtig uit. Je kan de Shiba Inu laten gewennen aan het borstelen door hem de eerste maanden van zijn leven elke week een keer zacht te borstelen.

De tanden moeten ook goed verzorgd worden want door zacht voedsel ontstaat tandsteen. De Shiba Inu harde brokken laten eten voorkomt dit probleem. Indien er toch tandsteen ontstaat dan moet je de hond een kluif of een flostouw van katoen geven. Indien dit niet helpt of het té erg is, laat het dan verwijderen door de dierenarts.

Verder moet de Shiba Inu, net als elke hond, elk jaar ingeënt en twee maal per jaar goed ontwormd worden. En natuurlijk moet elke hond regelmatig op vlooien en teken nagekeken worden.

Een Shiba Inu is van zichzelf heel schoon, hij wast zich als en kat dus hem douchen of in bad laten gaan is niet noodzakelijk tenzij…hij lekker in de prut of koeienvlaaien heeft liggen rollen.
https://www.shibainu.be/wp-content/uploads/2019/09/logo_homepage_footer.png
Ruiseleedsesteenweg 67, 8700 Tielt
+32 485 18 03 34
info@shibainu.be

© 2020 De Prayhoeve